Fisioteràpia, lactància, Osteopatia

Espai Dona

– QUÈ ÉS ESPAI DONA –

Projecte que neix orientat a totes aquelles dones que ho necessitin per tal d’acompanyar-les, ajudar-les i tractar-les amb les diferents tècniques i disciplines terapèutiques que ofereixo des de la FISIOTERÀPIA, OSTEOPATIA i també com a assessora de lactància.

espaidonattm.jpg

NECESSITAT D’AQUEST I MÉS ESPAIS COM AQUEST ORIENTATS A LA DONA

Des de que sóc mare veig encara més important la feina que ens queda per fer als fisioterapeutes com a professionals de la salut i a les dones per canviar la dinàmica que tenim tant arrelada de normalitzar i acceptar (sovint sense fer res) el que té tractament o solució.

A mi en el seu moment em va faltar saber on adreçar-me per tractar disfuncions del sòl pelvià i problemes en la lactància… i per això ara estic contenta de poder oferir-me com a osteòpata, fisioterapeuta i poder oferir aquests tractaments més especialitzats en uroginecològia i recuperació del sòl pèlvic en els centres on treballodins d’ESPAI DONA.

A QUI VA DIRIGIT?

Totes les dones hauriem de fer un seguiment de fisioteràpia uroginecològica i hauriem de saber on adreçar-nos si al llarg de la nostra vida sorgeix algun problema a aquest nivell.

Hem de tenir clar que pel simple fet de ser dones tenim més vulnarabilitat a patir certs problemes en el nostre sòl pelvià, i està a les nostres mans tenir-ne cura.

Sobretot aquest seguiment es fa més necessàri al voltant de la maternitat.

Durant l’embaràs acostumem a tenir un bon seguiment amb el/la metge ginecòleg i/o llevadora. És necessari incloure la figura del fisioterapeuta especialitzat en uroginecologia en el procés de la maternitat (abans de buscar l’embaràs, durant l’embaràs i en el postpart) per poder fer un treball de prevenció, tractament i recuperació.

– TABÚS I NO SABER ON ANAR –

El fet de no saber on anar a tractar-nos o els tabús que hi ha a aquest nivell ens frena i fa que no anem a consultar per aquella incomoditat, molèstia o dolor que patim.

A més la societat acostuma a normalitzar moltes de les disfuncions que les dones patim a aquest nivell. Amb el temps acostuma a cronificar-se i sovint empitjorar (quan tractat a temps podria tenir una gran millora o fins i tot revertir).

Però encara sovint no fem el pas i ens resignem a acceptar el que ens passa sense posar remei. O bé prioritzem altres coses abans que a nosaltres i el nostre benestar.

Això necessita un canvi. Per aquest motiu m’hi he volgut implicar i des del meu camp de treball (i com a dona) donar suport a altres dones.

Tinc la ferma intenció de poder ser part d’aquest impúls que a moltes falta per anar-se a tractar… fent arribar informació clau perquè NO s’accepti ni normalitzi amb aquesta naturalitat el fet de patir disfuncions del sòl pèlvic i fer arribar les opcions que dona la fisioteràpia i l’osteopatia.

Aquí cal un canvi de mentalitat de la societat i de la sanitat, però sobretot per part nostre com a dones, mares, pacients… amb el millor objectiu,  que en sortim beneficiades.

Fins que no s’impulsi aquesta prevencio i tractament des de la salut pública, haurem de seguir sent les mares/dones les que ens moguem, ja sigui per mútues o per serveis privats, per estar millor. Des de la fisioteràpia, des de l’osteopatia i altres disciplines terapèutiques és pot ajudar molt en aquesta salut i benestar.

woman-girl-freedom-happy-39853.jpeg

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s