Fisioteràpia

QUÈ ÉS LA FISIOTERÀPIA

DEFINICIÓ DE FISIOTERÀPIA

La fisioteràpia és una ciència desenvolupada per un professional diplomat universitari que utilitza el medis físics necessaris per fer un treball de prevenció i tractament de patologies i disfuncions.

L’evolució de les tècniques que utilitza la fisioteràpia ha canviat considerablement durant aquests cinquanta anys de vida, i ha estat importantíssima per ampliar el ventall d’actuacions dels professionals.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS), al 1958, ja definia la fisioteràpia com: “l’art i la ciència del tractament mitjançant l’exercici terapèutic”. D’aquesta manera, tot i que les mans continuen essent l’instrument bàsic dels fisioterapeutes, també han entrat en joc aspectes com: les proves elèctriques i manuals, la determinació de les capacitats funcionals, l’amplitud del moviment articular o l’ajuda diagnòstica pel control de l’evolució de la malaltia, entre altres.

Una altra definició, en aquest cas de la Confederació Mundial per la Fisioteràpia (WCPT) en 1967 defineix a la Fisioteràpia des de dos punts de vista: Des de l’aspecte relacional o extern, com “un dels pilars bàsics de la terapèutica, dels quals disposa la Medicina per curar, prevenir i readaptar als pacients; aquests pilars estan constituïts per la Farmacologia, la Cirurgia, la Psicoteràpia i la Fisioteràpia”. Des de l’aspecte substancial o intern, com “Art i Ciència del Tractament Físic, és a dir, el conjunt de tècniques que mitjançant l’aplicació d’agents físios curen, prevenen, recuperen i readaptar als pacients susceptibles de rebre tractament físic”.

Els cinquanta anys de la Fisioteràpia demostren la capacitat d’adaptació d’una ciència sanitària jove amb ànsies de continuar essent gran.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s