Fisioteràpia

Qué són els HIPOPRESSIUS

QUÈ SÓN ELS ABDOMINALS HIPOPRESSIUS?

Consta d’una sèrie d’exercicis posturals i respiratòris, que busquem la contracció involuntària del sòl pelvià i la faixa abdominal a través de la disminució de la pressió de les cavitats toràcica, abdominal i pèlvica.

La musculatura de la faixa abdominal i el sòl pelvià està dissenyada per sostenir els òrgans interns tant en repòs com en un augment de pressió. Durant un esforç, amb els anys, l’exercici, els embarassos… sovint es perd aquesta funció desprogramant-se la musculatura i donant pas a disfuncions pèlviques, abdominals, entre altres.

 

NO TINC CLAR SI TINC ALGUN PROBLEMA A NIVELL ABDOMINAL O DE SÒL PÈLVIC, QUE HAURIA DE FER?

T’aconsello que vinguis a fer una visita de valoració del sòl pèlvic amb mi (o busquis una fisioterapeuta especialitzada en sòl pèlvic o uroginecologia a prop d’on visquis).

Et proposo fer un auto test per valorar si el teu abdomen està funcionant correctament davant l’augment de les presions. us estireu a terra amb les cames flexionades i les mans l’abdomen, ens provoquem una tos. Que passa amb la nostra panxa? i amb el nostre sòl pèlvic? Si aquesta faixa abdominal es distén, si les mans pugen vol dir que no es comporta com hauria, no suporta els augments de pressió i en la majoria de casos també és presentarà un “baix to de base” el teu sòl pelvià.

Davant dels esforços (com és la tos que et proposo) aquest abdomen hauria de respondre realitzant una contracció i enfonsant-se. Amb els abdominals hipopressius tornem a reprogramar la resposta muscular davant aquestes circumstàncies, tonificant correctament la faixa abdominal i el sòl pelvià.

Els hipopressius m’ho poden sol·lucionar?

Els Fisioterapeutes som els professionals sanitàris de referència per a valorar aquest tema i poder donar-te unes correctes pautes i tractament per així sol·lucionar-ho. Els hipopressius són uns exercicis excel·lents però no els únics que existèixen. Val la pena valorar cada cas individualment.

QUINS BENEFICIS OBTINDREM AMB ELS ABDOMINALS HIPOPRESSIUS?

Molta gent creu que els abdominals hipopressius només serveixen per la recuperació postpart però presenten moltes altres indicacions.

Es tracten d’exercicis que ofereixen un treball complert ja que obtenim beneficis generals com seria una educació postural i una reducció de les tensions musculars, i beneficis específics com una tonificació de la musculatura del sòl pelvià i faixa abdominal protegint i recol·locant els òrgans pelvians.

Aquí et deixo una llista dels principals beneficis que aconseguim amb aquesta pràctica:

  • Normalitzar del to i les tensions musculars prevenint així lesions articulares
  • Millorar de les funcions sexuals tant en la dona com en l’home ja que augmenta la vascularització del sòl pelvià
  • Millorar la vascularització de les cames i la pelvis menor (ajudant a prevenir i millorar edemes, cames pesades, hemorroides…)
  • Augmentar el to del sòl pelvià i la faixa abdominal Proporcionant una eficaç protecció lumbo-pèlvica mitjançant la tonificació de la faixa abdominal.
  • Augmentar el rendiment esportiu
  • Millorar l’estrenyiment ja que augmenta la motilitat intestinal
  • Tractar i prevenir la incontinència urinària
  • Evitar i millorar els prolapses també prevenir hernies inguinals, abdominals, crurals i vaginals
  • Millorar la gestió correcta de les pressions abdominals sobretot durant un esforç
  • Reduïr el perímetre de cintura (en 6 mesos redueix fins el 8%) aconseguint millores estètiques, posturals i funcionals

QUAN ES COMENCEN A NOTAR ELS BENEFICIS?

El temps necessari per integrar la tècnica varia entre 2 i 6 mesos, tot i que moltes vegades els efectes son immediats. Cal una dedicació constant fins que la reprogramació acaba i un cop finalitzat es recomana fer un manteniment. La fisioterapeuta especialitzada en hipopressius et podrà fer el seguiment durant la pràctica dels hipopresius i orientar-te en quina fase et trobes.

INCORPORACIÓ A  LES CLASSES EN GRUP QUE FAIG

Abans de l’incorporació al grup de gimnàstica hipopressiva, és necessari realitzar una sessió individual de valoració abdominopelviana per a poder fer un correcte seguiment i evolució del vostre estat. Per aquelles que teniu intenció d’apuntar-vos a les classes d’hipopressius que faig, teniu un descompte en aquesta primera visita de valoració.

Aquesta primera visita és necessària per poder:

– Realitzar la història clínica, conèixer si hi ha antecedents de malalties o lesions i descartar que no hi hagi cap contraindicació per realitzar hipopressius ( embaràs, postpart recent, hipertensió arterial)

– Tenir en compte situació prèvia i poder proposar adaptacions en la tècnica (segons patologies o dolències)

– Realitzar una valoració abdomino-pelviana per poder valorar l’evolució i millora

– Poder fer un aprenentatge de la tècnica abans de començar en grup

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s