Assessorament lactància

COM ASSESSORA DE LACTÀNCIA MATERNA, SI NECESSITEU, US DONARÉ SUPORT A LA VOSTRA LACTÀNCIA

(des de l’inici fins al desalletament)

Tens dubtes de lactànci_ Si em consultes pUc assessorar-te o ajudar-te a tRobar un gRup de suport prÒxim on vIus. 
amb l’associació Lactamar tenim geups al marEsme..jpg

 QUÉ ÉS UNA ASSESSORA DE LACTÀNCIA?

La figura de l’assessora de lactància és aquella persona formada en lactància materna, per tant que disposa d’informació veraç i lliure de mites i prejudicis. Sovint qui és forma com assessora és una mare amb inquietuds despertades per problemes que ha viscut en primera persona durant la seva lactància o que te l’interés de poder donar suport a altres mares que es troben en aquest periòde de la seva vida com a mares lactants.

QUÉ SÓN ELS GRUPS DE SUPORT A LA LACTÀNCIA?

Són grups d’ajuda mútua, on poder trobar el recolzament i la informació necessaris per a poder gaudir d’una lactància materna amb èxit. L’objectiu dels grups de suport és crear un clima on les mares puguin expressar els seus dubtes i preocupacions envers la lactància materna o simplement gaudir de la companyia d’altres mares que es troben en una situació semblant. Els grups de suport compten amb la presència d’assessores de lactància formades que faciliten l’intercanvi d’informació, aporten dades exactes i actualitzades i donen suport en grup i individual a aquelles mares que ho necessiten.
És recomanable assistir als grups de suport ja des de l’embaràs, així la mare disposa de la informació necessària per a començar la lactància amb bon peu. Tot i així, als grups de suport hi pot assistir tothom que estigui interessat en la lactància materna, quan vulgui i les vegades que ho vulgui, així, mares, pares, nadons, familiars i amics, es troben en un espai on es parla de lactància i es comparteixen experiències.

PERQUÈ HE ARRIBAT A SER ASSESSORA DE LACTÀNCIA

No sempre els inicis de la lactància són fàcils, tenir informació i conèixer qui et pot donar aquest recolzament és clau per gaudir de la lactància.

Jo al viure la meva experiència personal amb la lactància vaig sentir la necessitat de formar-me com assessora per tenir més informació veraç sobre la lactància i saber com afrontar millor aquestes situacions. Amb l’intenció de saber més i millor respecte la lactància materna tant per mi com per poder assessorar altres mares que es trobessin en la mateixa situació que jo  (beneficis, fisiologia, com actuar en situacions especials, que tenir en compte Per poder”solucionar” les dificultats més típiques…).

Al acabar la formació vaig mirar que havia de fer per muntar un grup de suport a la lactància… volia trobar la manera per poder arribar a altres mares que ho necessitessin… i en aquest camí vaig coincidir amb altres mares del Maresme  que tenien aquest mateix interès i mateixa inquietud d’impulsar “algo” per promoure, normalitzar i donar suport a mares vers la lactància materna. Així doncs vàrem formar una Associació Prolactància sense ànim de lucre al Maresme anomenada LACTAMAR i actualment porto junt amb una altre assessora de lactància (la Núria) un grup de suport a la lactància a Arenys de Munt.

El grup d’Arenys de Munt on estic d’assessora de lactància i fem trobada setmanal és els dijous de 16:30-18h a l’Escola Bressol Municipal La Petjada (grup gratuït on ofereixo el servei d’assessorament de forma voluntària)